Gebedslijst
Profetieƫn over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

donderdag 23 augustus 2007

Onderzoek: opwekking en gemeenteleiders

Door: Pim van Arnhem en Marc van der Woude

"Opwekking JA, maar kom niet aan mijn gemeente." Dat is kort gezegd de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat Joel Ministries en Impuls in samenwerking met het Landelijk Platform van de Volle Evangelie en Pinksterbeweging uitvoerden onder (veelal evangelische) gemeenteleiders. Daaruit blijkt dat in driekwart van de steden en regio's in Nederland een proces van interkerkelijke samenwerking op gang is gekomen, maar dat dit vrijwel overal nog in de kinderschoenen staat. Een overgrote meerderheid van de gemeenteleiders gelooft dat God een opwekking kan en wil geven, maar vindt dat de eigen gemeentegrenzen daarvoor niet al teveel mogen worden opgerekt.
In steeds meer plaatsen in Nederland is sprake van een (nog prille) samenwerking tussen gemeenteleiders op het vlak van gebed, eenheid en evangelisatie. In sommige plaatsen loopt dat goed, in andere stagneert het. Voor Joel Ministries (de uitgever van Joel News) en Impuls (een organisatie voor gemeente-opbouw) was het aanleiding om evangelische gemeenteleiders uit verschillende steden in Nederland een vragenlijst voor te leggen aan de hand waarvan twee zaken werden onderzocht:
1. Hoe denken gemeenteleiders over opwekking, gebed, eenheid, evangelisatie en leiderschap? Wat zijn hun overtuigingen en uitgangspunten?
2. Wat komt er in de praktijk van interkerkelijk stadsbreed gebed, eenheid en evangelisatie terecht? Wat zijn de belangrijkste resultaten en blokkades? Welke concrete stappen zetten leiders om randvoorwaarden te scheppen voor een geestelijke....

Lees het complete artikel: http://joelnews-nl.squarespace.com/op-samenvatting/2006/11/28/opwekking-ja-maar-kom-niet-aan-mijn-gemeente.html


Geen opmerkingen: