Gebedslijst
Profetieƫn over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

dinsdag 4 september 2007

Opwekking en gebed

Bron: webmaster!

Het volgende overzicht van historische opwekkingen laat het verband tussen gebed en opwekking zien. Bijna elke opwekking werd geboren uit gebed!

1727 – Opwekking in Hernnhut (Ludwig von Zinzendorf)
Op 26 Augustus besloten leden van de Hernnhut gemeenschap, 24-uurs gebed te beginnen. In de maand Juli hadden ze zich al serieus toegewijd aan gebed en in Augustus antwoordde God met opwekking.

1739 – Opwekking in Engeland (George Whitefield en John Wesley)
Deze opwekking brak door tijdens een gebedbijeenkomst waar George Whitefield, John en Charles Wesley, en een grote groep andere christenen aanwezig waren.

1781 – Opwekking in Cornwall, Engeland
De grote wereldwijde opwekking was verdwenen. Bepaalde christelijke leiders in Cornwall, Engeland, reageerden hier bezorgd op. Ze bepaalden dat er weer gebeden moest worden. Nieuwe gebedsbijeenkomsten werden opgestart en God zond een opwekking in 1781.

1800 – Opwekking in Kentucky, Amerika
Vanuit New England stuurde Isaac Backus, een Baptist, een oproep naar elke kerk in Amerika (1794), om te gaan bidden voor opwekking. Vooral James McGready reageerde daar enthousiast op, en in de zomer van 1800 stond heel Kentucky in vuur en vlam voor God.

1858 – Opwekking in New York, Amerika (Jeremiah Lanphier)
J. Lanphier – een zakenman en bekeerling van Finney - begon een dagelijkse gebedsdienst. Binnen 6 maanden deden er 10.000 zakenlieden in heel Amerika mee aan dit gebed. De opwekking die hieruit voortkwam bracht, binnen twee jaar, een millioen bekeringen teweeg.

1858 – Opwekking in Ulster, Ierland (James McQuilkin)
Ongeveer gelijktijdig met Lanphier, organiseerde James McQuilkin gebedsbijeenkomsten in Ulster, Ierland. In het jaar 1858 groeide dit initiatief explosief en velen werden door deze opwekking tot de Heer geleid. In 1859 bereikte de opwekking een hoogtepunt en uiteindelijk werden er door deze opwekking duizenden in heel Ierland, Schotland, Wales en Engeland tot geloof gebracht.

Geen opmerkingen: