Gebedslijst
Profetieën over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

donderdag 13 september 2007

Interview met Roger Teale

Bron: Charisma

Het is een bijzondere ervaring om Roger Teale te ontmoeten. Iedere keer opnieuw raakt deze bijzondere profeet ons hart. Er is passie in hem voor zijn Heer en voor het lichaam van Christus. Op zijn 58 jaar is hij energiek, beweeglijk in zijn denken en vol bewogenheid. "Ik ben heel gewoon, niets bijzonders, ik ben eigenlijk een 'family man'" Zijn ogen kijken je onderzoekend aan, gewend om meer te zien dan de zichtbare realiteit. Hij weet zich geroepen als profeet voor het lichaam van Christus. Zijn bediening heeft hem over de hele wereld gebracht. Toch was dit bezoek aan Nederland niet zomaar een onderdeel van een rondreis. Hij kwam met een specifieke boodschap; een belofte van opwekking voor Nederland.

"God gaat een soeverein werk doen in Nederland. Het probleem van Nederland is steeds geweest dat er geen autoriteit is in de geestelijke wereld, als gevolg van verdeelheid en gebrek aan eenheid. Dit gaat nu veranderen. De eenheid onder de mannen en vrouwen van God zal een voorbeeld worden voor heel Europa. God heeft Nederland soeverein gekozen en gezalfd voor opwekking. Deze opwekking zal Nederland diep raken en zal heel Europa beinvloeden. "
We spraken met Roger Teale om deze boodschap verder te begrijpen en te plaatsen.

Charisma:
Wat is de betekenis van deze profetie?

Teale:
God heeft me laten zien dat de reden waardoor Nederland niet tot werkelijke vernieuwing heeft kunnen komen een gebrek aan eenheid is. Veel mannen en vrouwen, zijn gezalfd en door God geroepen en zijn oprecht en met de beste bedoelingen aan het werk. Toch heeft dit in het verleden er dikwijls toe geleid dat eigen koninkrijkjes gevormd werden. Het zal nu gaan om het Koninkrijk van God. Door het ontbreken van ware eenheid was er geen geestelijke autoriteit over het land. Dit gaat nu veranderen. De afgelopen jaren zijn mensen beinvloed door vernieuwing waar ze op andere plaatsen mee in aanraking kwamen. Terug in Nederland had wat zij meegemaakt hadden, hoe echt en krachtig ook, maar een tijdelijke en beperkte invloed. Het leek allemaal weg te vloeien. Hetzelfde vond plaats als gezalfde mannen van God naar Nederland kwamen. Er was dan een kortstondig effect, maar na korte tijd was alles weer zoals voorheen. Wat God nu in Nederland gaat doen zal niet van buitenaf komen.

Charisma:
Het gebed om eenheid is een gebed dat de Kerk veel gebeden heeft. Wordt dat gebed nu verhoord?

Teale:
Het gaat nu niet zozeer om het gebed van de gelovigen, maar om het gebed van Christus: Vader opdat zij allen één zijn, zoals wij één zijn. Het is het verlangen van de Heer dat we één zijn. Dit heeft te maken met het soevereine van dit werk van God. Het is een beweging van God zelf. God zelf zal spreken tot de harten van mannen en vrouwen. Zij zullen door hun zalving een leiderschap gaan brengen waardoor het lichaam vrijgezet wordt om te groeien in eenheid. Het zal daarom ook niet om één man of één groep gaan. Het hele lichaam van Christus is hierin betrokken, niemand uitgezonderd. Dit zal de geestelijke autoriteit over Nederland brengen waardoor de opwekking mogelijk zal worden.

Charisma:
Als we dit zo horen, dan zal er dus sprake zijn van een ander soort leiderschap, kunt u daar iets over zeggen?

Teale:
God zal soeverein zijn leiders kiezen, sommigen zullen huidige leiders zijn in wiens hart het verlangen naar eenheid al bestaat. Anderen zullen mannen en vrouwen zijn die op dit moment nog totaal onbekend zijn. God zal zijn leiderschap aanstellen, het vijfvoudig ambt. Er zullen ook verschuivingen komen in het leiderschap. Niet iedereen is op dit moment op de plaats waar God hem of haar wil hebben. Deze mensen zullen waarde hechten aan onderlinge relaties en gemeenschap. Zij zullen visie hebben voor het hele lichaam van Christus. Zij zullen iets vaderlijks hebben, in de zin dat ze het allerbeste zoeken voor de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn. De boze lacht op dit moment om Nederland, omdat de leiders krachteloos zijn door gebrek aan eenheid. Maar wanneer deze dingen gaan gebeuren, zal zich een machtig leger vormen. Het zal de Naam van Christus dragen en daardoor de hoogste autoriteit op aarde zijn. Daartoe is de Kerk namelijk geroepen.

Charisma:
Het soevereine van deze beweging van God is heel wezenlijk in dit woord. Wat betekent dat nu precies?

Teale:
Dit werk zal boven geloven uitgaan. Het heeft natuurlijk met geloof te maken, maar uiteindelijk zal het niet uitmaken of we het geloven of niet. God zal het doen. Engelen zullen hierin heel nadrukkelijk betrokken zijn. Ze zullen het werk van God doen, uit zijn Naam. Wezenlijk voor dit soevereine werk is dat het te maken zal hebben met de tegenwoordigheid van God en vooral met de vreze des Heren.

Charisma:
Er wordt de laatste tijd veel gesproken over de vreze des Heren, maar wat betekent het.

Teale:
De aanwezigheid van God komt soms in onze samenkomsten als iets liefelijks. In een samenkomst die we laatst in Minneapolis hadden, kwam er een geur van rozen de samenkomst binnen. Maar als de vreze des Heren deel is van de zalving, dan komt er overtuiging van zonde. We zien dit bij opwekkingspredikers, bijvoorbeeld bij Whitfield in het verleden. De vreze des Heren, als onderdeel van de zalving, was zo sterk op hem, dat er altijd een geest van overtuiging van zonde om hem heen was. In zijn aanwezigheid kwamen mensen makkelijk tot overtuiging, door de soevereine tegenwoordigheid van God.

Charisma:
Waarom juist Nederland?

Teale:
God is gevoelig voor de nood van mensen. Hij reageert op onze nood. Ook dat is soeverein. Nederland is in grote nood. Opwekking is bijzonder hard nodig. Onderschat niet wat dit teweeg zal brengen. Het zal beginnen bij de leiders, in de kerk, maar zal iedere vorm van autoriteit in Nederland beinvloeden, inclusief de wetten van het land.

Charisma:
Sommigen die u langer kennen, noemen u een oordeelsprofeet. Is er aan deze booschap ook een oordel verbonden?

Teale:
Jazeker, het oordeel van God is in overeenstemming met de waarheid. God heeft gekozen om te bewegen door zijn Geest, hier in Nederland. Je verzetten tegen deze beweging zou hetzelfde zijn als je verzetten tegen de Geest van God! Zij die hun harten verharden tegen zijn gezalfde zullen niet voorspoedig zijn. God wil het lichaam als geheel toerusten, daarbij zal iedereen betrokken zijn. Het vijfvoudig ambt that krachtiger aanwezig zal zijn in deze beweging, is geroepen om ieder lid van het lichaam van Christus in hun specifieke bediening vrij te zetten.

Vandaag de dag heeft het leiderschap nog behoefte aan controle over het geld en de levens van de mensen. We hebben allemaal een zaadje in ons. We weten vaak niet wat we er mee moeten doen, we voelen ons teleurgesteld en afgewezen en kunnen onze plaats niet vinden. We ervaren de beperkingen van controle en onevenwichtig onderwijs. Dat zou niet zo moeten zijn, want we zijn het lichaam van Christus en dat is een belangrijke autoriteit op aarde. Het is belangrijk dat we het hele evangelie prediken. Als we een bepaald aspect van het evangelie sterk benadrukken, zijn we uit balans. Het is belangrijk om in balans te zijn. Het gaat om Christus. Dat is de weg van heiligheid. Alle aspecten van het evangelie moeten onderwezen worden en deel worden van ons leven.

Charisma:
Is deze soevereine beweging een profetische beweging?

Teale:
Het gaat hier om het vijfvoudig ambt, dat de gemeente zal toerusten. Nogmaals het zal grote veranderingen geven, maar God legt het in de harten van de mensen. Het draait om het lichaam van Christus. Maar het zal geen werk van mensen zijn, maar een soevereine beweging van God.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Bezoek Roger Teale aan Nederland oktober 2007

Profeet Roger Teale heeft vanuit zijn mandaat van God in de tweede helft van oktober Nederland bezocht.

Kort samengevat komt Gods boodschap voor Nederland neer op “get connected”, oftewel weet dat je Gods Geest kent en verstaat. Belangrijk is dat je in verbinding staat met mensen die jou vanuit de Heilige Geest ook toerusten.

Tijdens een aantal bijeenkomsten zijn zowel audio- en video-opnames gemaakt. Voor meer informatie kun je terecht bij Ambassadors Ministries(info@ambasmin.org) Tijdens deze bijeenkomst is ook het profetische woord voor Nederland uitgesproken (te beluisteren op de site van Roger Teale (http://www.rogerteale.org/content/107/644/) Een bijzondere DVD is te bestellen bij Fire Ministries te Hoogeveen (info@fireministries.nl.
Tevens zal in de aankomende editie van Charisma (december 2007)een artikel over zijn bezoek uitgegeven worden.

Anoniem zei

Bovenstaand interview met Roger Teale is uit 1999.

Bijgevoegd enige informatie welke ontvangen is op 5 november 2007:

Bezoek Roger Teale aan Nederland oktober 2007

Profeet Roger Teale heeft vanuit zijn mandaat van God in de tweede helft van oktober Nederland bezocht. Kort samengevat komt Gods boodschap voor Nederland neer op “get connected”, oftewel weet dat je Gods Geest kent en verstaat. Belangrijk is dat je in verbinding staat met mensen die jou vanuit de Heilige Geest ook toerusten.

Tijdens een aantal bijeenkomsten zijn zowel audio- en video-opnames gemaakt. Voor meer informatie kun je terecht bij Ambassadors Ministries. Tijdens deze bijeenkomst is ook het profetische woord voor Nederland uitgesproken (te beluisteren op de site van Roger Teale) Een bijzondere DVD is te bestellen bij Fire Ministries te Hoogeveen. Tevens zal in de aankomende editie van Charisma een artikel uitgegeven worden.


Het woord als tekst:
Word of the Lord for Holland spoken by prophet Roger Teale on the 20th of October 2007

I hear no sound says the Lord from this country. For though there is a noise, it is distant like a drum. And the Lord would say I cannot understand it, for would it worship Me this drum that pound so loudly? And what does this drum say? Who can understand the sound of the drum? Is it a drum of war? Is it a message of good tidings? Is it a message says the Lord of a birth? Has a child been born to one who is barren? Yes says the Lord, this country is barren. And yes says the Lord, it has not brought forth. And yes says the Lord, would I travail for this continent? Would I send those from across the waters to stir this pot, to look deep within the souls of this people?

For yes says the Lord, I know thine heart Holland and I know, says the Lord, how thou goes back into the ancients. For the times, yeah of many years gone, much wickedness was rooted says the Lord in this nation. And yeah, the spirits and the principalities bound a haven here. And therefore they have setup their temple, they have setup their place and they have set their authority on all leavels of your society. And therefore says the Lord, this country is oppressed. It is bound says the Lord. There are those that have brought tradition and doctrines that are not according to My word. There are those that are suspicious and communicate with spirits. But yeah says the Lord I have extended my mercy for this time. To bring from among those who are not, those that are of no account. But I shall move greatly says the Lord. I shall move in obscurity in those says the Lord that are hungering for me. And yeah those that are in high places shall be brought low. And those that are in the low places shall be brought high. For I shall purge this land from its iniquity, from its filthyness whereby they shall cry and say: “no more, no more shall the mark of evil be replaced upon this continent!”. For even the crown of authority will be shaken in this country. Even from the High House, even from thy government, whereby I shall remove those of influence that have spoiled says the Lord My resting place.

For know this says the Lord that the word that is spoken this night shall be given as a sign to thy. For even says the Lord as the waters covers the sea, surely says the Lord even the dyke will not hold and the water shall rise and it cannot be contained. And though the mind of men have skill and wisdom, he will find that his mind is dull. The arrow is not found in the quiver. The key will not unlock the door. The plug cannot be found to stop. For the Lord would say I bring not judgement upon thy that the waters would cover the earth again. But surely says the Lord, even in the month of April next year as I have began to move from this night, I am giving you even that would hear this word space and time that thou may prepare yourselves for that which I will do. Therefore this word comes to thy not to cause thy to mourn. I will save thine house and all thy kind, thou shall not be overrun.

But yeah says the Lord that Europe is now making a league in Brussels with certain men and certain accounts. Whereby says the Lord the wealth of that which is to be will be shifted from the United States and brought into the coffers of the European nations. But yeah says the Lord the north parts, even the Sovjet Union, have considered that no league can be made with the apple of Mine eye. Therefore Israel will be soly pressed (?) by the nations of the world. And Holland will be an accuser also. Therefore says the Lord I will spare those that are mine. But as for the continent and as for my judgements they will be swift and they will be sure. Therefore this word comes that thou may draw nigh to Me. And I am willing to draw nigh to thy if you will repent and turn to Me with all your heart. You have heart this night says the Lord of a connection. This night connect with Me says the Lord, let your eyes behold Me and trust Me and seak Me with all your heart. For I am looking, I am searching for men and women that I might find them that I destroy not. Therefore the hope of the prophet and the hope of the soul drives you this night as a nail that is fast that it cannot be loosed. Bind thyselve, bind your mind, bind your soul to My word and it shall preserve thy says the Lord.

Also listen to: http://www.rogerteale.org/content/107/644/

Anoniem zei

Hierbij de vertaling van bovenstaande profetie:

Profetie uitgesproken over Nederland door Roger Teale, 20 oktober 2007

'Ik hoor geen geluid uit dit land' zegt de Heer. Hoewel er een geluid is, komt het van ver en klinkt als een drum. En de Heer wil zeggen, Ik kan het niet verstaan, is deze drum die zo luid klinkt bezig Mij te aanbidden? En wat zou deze drum zeggen? Wie kan het geluid van de drum begrijpen? Is het een drum van oorlog? Is het een goede boodschap? Is het een boodschap, zegt de Heer, van een geboorte? Heeft iemand die onvruchtbaar is, een kind gebaard? *
Ja', zegt de Heer 'Dit land is onvruchtbaar. En ja, zegt de Heer, het heeft geen geboorte voortgebracht. En ja, zegt de Heer, zou ik mij inzetten voor dit land? Zou Ik mensen van overzee sturen om in de pot te roeren, om diep in de zielen van dit volk te kijken’?

‘Want ja', zegt de Heer, 'Ik ken uw hart Nederland. Ik weet hoelang uw geschiedenis was in het verleden. Want in de tijden, van vele jaren geleden is er veel kwaad ingeworteld in deze natie, zegt de Heer. En ja, de geesten en overheden hebben hier hun toevluchtshaven gevonden. En daarom hebben zij hun tempel hier opgezet, zij hebben een plaats voor zichzelf opgezet en hun autoriteit is in alle lagen van uw maatschappij opgezet. En daarom, zegt de Heer, is dit land onderdrukt. Het is gebonden, zegt de Heer. Er zijn er die traditie en leerstellingen hebben gebracht die niet volgens Mijn woord zijn. Er zijn er die bijgelovig zijn en communiceren met geesten’.

'Maar ja', zegt de Heer, ‘Ik heb Mijn genade voor deze keer verlengd. Ik zal uit jullie midden doen opstaan, hen die er nu nog niet zijn, hen die nu nog niet erkend worden. Want Ik zal groot bewegen', zegt de Heer, 'in het verborgene zal Ik bewegen in hen die hongerig voor Mij zijn. En ja, zij die hoge posities innemen, zullen neergehaald worden. En zij die lage posities innemen, zullen verhoogd worden. Want Ik zal dit land reinigen van zijn ongerechtigheid en van zijn onreinheid, waardoor ze zullen uitroepen en zeggen: 'Niet meer!' Niet meer zal het brandmerk van het kwaad op dit werelddeel geplaatst worden. Want zelfs de kroon van autoriteit zal geschud worden in dit land, zelfs van het hoogste huis, zelfs van uw regering, waardoor Ik invloedrijke mensen, die Mijn rustplaats, zegt de Heer, geplunderd hebben.'

'Want weet dit', zegt de Heer, 'dat het woord wat gesproken is vanavond, zal aan u als een teken gegeven worden. Want zelfs zoals het water de zee bedekt, zal de dijk het niet houden en het water zal stijgen en niet tegen gehouden kunnen worden. En hoewel het verstand van de mensen bekwaamheid en wijsheid heeft, zal hij ontdekken dat zijn verstand dof is geworden. De pijl zal niet gevonden worden in de koker. De sleutel zal de deur niet ontsluiten. De plug kan niet gevonden worden om het te stoppen.' Want de Heer wil zeggen: 'Ik breng geen oordeel over u dat de wateren de aarde opnieuw zal bedekken.' 'Maar zeker', zegt de Heer, ’vanaf vanavond ben ik begonnen te bewegen en ik geef u die dit woord hoort, ruimte en tijd zodat u zichzelf kunt voorbereiden voor wat Ik zal doen in de maand april volgend jaar. Daarom komt dit woord tot u, niet om te laten rouwen, want Ik zal uw huis redden en allen die zijn zoals u, u zult niet overspoeld worden.'

Maar ja, zegt de Heer, 'dat Europa nu een verbond in Brussel aan het sluiten is met bepaalde mannen en bepaalde rekeningen. ‘Waarbij’, zegt de Heer, de rijkdom die nog komen gaat, overgeheveld zal worden vanuit de Verenigde Staten en gestort zal worden in de schatkisten van de Europese landen. Maar ja, zegt de Heer, het noordelijke deel, zelfs Rusland, hebben gezegd dat er geen verbond gemaakt kan worden met Mijn oogappel. Daarom zal Israël zwaar onder druk gezet worden door de naties van de wereld en Nederland zal ook een aanklager zijn. Daarom zegt de Heer, Ik zal hen sparen die van Mij zijn, maar wat betreft het continent en Mijn oordelen, die zullen snel en zeker zijn. Daarom komt dit woord, zodat u heel dicht bij Mij zult komen. Want Ik ben gewillig om nader tot u toe te komen als u zich bekeert en met uw gehele hart Mijn aangezicht zoekt.'

'U heeft deze avond gehoord, zegt de Heer, over een verbinding maken. Verbindt u met Mij deze avond’, zegt de Heer. ‘Richt uw ogen op Mij, vertrouw op Mij en zoek Mij met heel uw hart. Want Ik kijk, Ik zoek, naar mannen en vrouwen, dat Ik hen mag vinden. Zodat Ik niet zal vernietigen. Daarom, de hoop van de profeet en de hoop van de ziel zal u drijven deze avond als een spijker die zo wordt vastgenageld, dat hij niet los gemaakt kan worden. Bindt u zelf, bindt uw verstand, bindt uw ziel aan Mijn woord en het zal u bewaren', zegt de Heer.

* Bij navraag bij Roger, gaf hij deze uitleg over de schuin gedrukte vragen:
'Ik hoorde een geluid en vroeg aan de Heer: 'wat is dit voor een geluid?' Op mijn laatste vraag: 'Of is het een
geboorte van een kind van iemand die onvruchtbaar is?', antwoord God (zie profetie).'


Bekijk op YouTube, waarvan gratis een DVD te bestellen is via info@fireministries.nl : http://nl.youtube.com/watch?v=gtmHU4adPPU

Anoniem zei

Einde april 2008 zal er een Prophetic Encounter zijn met profeet Roger Teale in Nederland.

Zie www.fireministries.nl

Anoniem zei

Profeet Roger Teale zal van 24 t/m 26 april 2008 een Prophetic Encounter organiseren: zie www.rogerteale.org & www.propheticlaw.com