Gebedslijst
Profetieƫn over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

maandag 12 november 2007

De verborgen bron van opwekking

Bron: onbekend

Het grootste manco in de kerk is haar gebedsloosheid, wat de belangrijkste oorzaak is van het gebrek aan geestkracht. Aldus verschillende buitenlandse sprekers tijdens een zojuist afgesloten verdiepingsconferentie en toernee van Stichting Heart Cry, die vooral in reformatorische kring opereert en een geestelijke herleving van de kerk in Nederland nastreeft.

Dr. Ralph Sutera, die in zijn Canadese gemeente in Saskatchewan een opwekking meemaakte, sprak over 'De kracht van het gezamenlijk gebed'. Volgens hem stichtte Jezus eigenlijk geen kerk, maar alleen maar een gebedsbijeenkomst waarbij alle 120 leden aanwezig waren. Uit Handelingen blijkt dat voorgangers en gemeenteleden voortdurend met elkaar in gebed verenigd waren. "De impact van deze biddende gemeente bleek zo groot, dat de heidense wereld spoedig ondersteboven werd gekeerd. De nood van de huidige kerk en wereld kan alleen opgelost worden met een geestelijke opwekking."



Volgens Sutera kennen alle opwekkingen een 'verborgen' bron, namelijk gebedssamenkomsten. De liefde tot het materialisme en het amusement, de hang naar menselijke toejuiching en het egocentrisme, hebben volgens hem het gebedsleven doen verflauwen zodat de kerk geen impact meer heeft.

Geen opmerkingen: