Gebedslijst
Profetieën over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

zaterdag 10 november 2007

Het Profetische en het Koninkrijk

Bron: Ryan Wyatt, www.abidingglory.com, vertaald door Jefferie Lammers

“Profetische beloften zijn al honderden jaren geleden gegeven over een generatie van overwinnaars………die als geestelijke strijders zouden opstaan om het Koninkrijk van God uit te breiden over de wereld, en een massale eindtijdoogst van zielen zullen binnenhalen.”

Ik schrijf dit om te delen van wat ik geloof een “NU” woord is voor iedere individuele gelovige, maar ook voor de Kerk wereldwijd. Ik geloof dat we op de drempel staan van het grootste tijdperk van het Koninkrijk dat de Kerk ooit heeft gezien. Ik geloof niet dat we een andere beweging of opwekking tegemoet gaan. We kunnen in de geschiedenis terugkijken en zien hoe God soeverein gebieden van de wereld bezocht, en er grote ontzagwekkende dingen gebeurden. Echter, vandaag zijn de meeste van die vurige plaatsen van opwekking nog meer dood als voordat de opwekking kwam. Ik ben niet geïnteresseerd in een “seizoens” opwekking, maar veeleer ben ik geïnteresseerd in een permanente verblijfplaats van de heerlijkheid van God op aarde wat genaamd is “het Koninkrijk!” WE GAAN NIET WEER EEN ANDERE BEWEGING TEGEMOET.

Laat me dat uitleggen. Jezus kwam niet om een andere wereldreligie te vestigen of een beweging te beginnen die de aarde zou schoonvegen. Jezus kwam om de aarde opnieuw te verbinden met de hemel en een aanhoudende tegenwoordigheid en atmosfeer van de heerschappij van de hemel op aarde te vestigen.

Het droevige is dat niet lang nadat Jezus uit de dood opstond, de mens de dingen van de hemel nam en ze in een doos stopte om alleen die dingen vrij te geven die pasten bij een door mensenhanden gemaakte religie van Christendom. Jezus kwam om ons de hemel op aarde te geven en de mensheid draaide het om en pakte het allemaal keurig in een nette religie die de kracht van de hemel mist om daadwerkelijk onze wereld te transformeren. Sinds de donkere middeleeuwen is God bezig om waarheid in de kerk te herstellen om ons terug te brengen naar de plaats van volheid waar we daadwerkelijk kunnen heersen en regeren in de wereld in plaats van te worden gedomineerd door de dingen waarover we overwinning zouden moeten hebben.

We hebben tientallen jaren gehad gedurende de 20ste eeuw die gewijd waren aan het herstel van Efezen 4: 11, de gaven van de vijfvoudige bediening van apostel, profeet, evangelist, herder en leraar. Dit alles geschiedde opdat de heiligen toegerust konden worden en opnieuw worden verbonden met het Hoofd in de hemel. Wanneer de Kerk opnieuw wordt verbonden met het Hoofd van de hemel (Jezus Christus), dan zal er een ongehinderde release (vrijzetting) van de hemel naar de aarde zijn. Ik geloof dat we een tijd binnengaan waar we niet alleen zien dat de hemel de aarde raakt in seizoenen van opwekking die komen en gaan, maar veeleer een tijd waar de heiligen van God een onafgebroken expressie van Koninkrijks-heerlijkheid en kracht zullen manifesteren. De onafgebroken, aanhoudende expressie van het koninkrijk van de hemel op de aarde is het enige ding dat werkelijk de heerschappij en voortgang van de heerschappij van God in onze levens en leefgebieden zal vestigen.

Waar ik het over heb is het gaan van het zwerven door de woestijn waar de Israëlieten in leven werden gehouden door bezoekingen van de heerlijkheid, naar het daadwerkelijk binnengaan van het beloofde land en de heerlijkheid op aarde “vestigen” waar zij blijft en het koninkrijk van de hemel zal bevorderen.



DE VOLHEID VAN DE TIJD EN EEN PROFETISCH TEKEN
Ik geloof dat we ons bevinden op een kruispunt van de volheid van de tijd. Sinds Jezus op de aarde wandelde, is God bezig geweest waarheid binnen het Lichaam van Christus te herstellen, en profetische beloften zijn al honderden jaren gegeven over een generatie van overwinnaars zoals Jozua, die zullen opstaan als geestelijke strijders om het Koninkrijk van God over de wereld uit te breiden, en een massale eindtijdoogst van zielen zullen binnenhalen. Nu is de tijd aangebroken voor deze profetische beloften om op aarde geplant en gevestigd te worden.

Het moderne Jeruzalem is een profetisch teken voor ons. Deze maand juli (2007, toev. v.d. vert.) zal het 40ste jaar markeren van de onafhankelijkheid van Jeruzalem en de terugkeer van de Joden. Bob Jones (een hedendaagse profeet, toev. v.d. vert.) heeft mij vele malen verteld dat “Israël” niet Gods tijdklok is maar dat het veeleer - Jeruzalem is. Het teken van 40 jaar is heel specifiek in Bijbelse termen. 40 jaar lang zwierven de Israëlieten door de woestijn. Gedurende die 40 jaar werden ze herhaaldelijk verteld en herinnerd aan de profetieën en beloften van God over het binnengaan van een land van henzelf waar ze zich konden nederzetten en vestigen. Er werd hen verteld dat dit beloofde land een land was van melk en honing en overvloedige vruchtbaarheid. Er werd hen verteld dat dit land vol met vijanden was, maar wanneer ze nederig en onderworpen aan God zouden blijven, Hij voor hen uit zou gaan als hun Koning en iedere vijand zou vernietigen die zijn hoofd zou verheffen. Het beloofde land was waar Israël bestemd was om te heersen en regeren en zichzelf zou vestigen als Gods volk. Ze zouden een middelpunt van Gods heerlijkheid worden om door alle naties te worden gezien. Op het teken van 40 jaar, moesten ze het land binnengaan en het “bezitten”.

TIJD VOOR HET PROFETISCHE OM OP DE AARDE GEPLANT TE WORDEN EN HET KONINKRIJK VAN GOD OM TE WORDEN GEVESTIGD
Profetisch gesproken vertegenwoordigt het beloofde land voor ons het over de drempel heenstappen van het “horen” van profetische woorden, en daarna dat beloften op hun plaats vallen waar ze daadwerkelijk vervuld en geleefd worden, of “op aarde worden geplant” zoals ik dat graag noem. Het binnenstappen van het beloofde land staat voor het gaan van het af en toe plaatsvinden van manifestaties van heerlijkheid, naar het daadwerkelijk vestigen van bolwerken van God waar Zijn heerlijkheid kan verblijven in een woonplaats. Het binnenstappen van het beloofde land staat niet voor het uitvechten van kleine schermutselingen om net in leven te blijven, maar het daadwerkelijk heersen en regeren in een aanhoudende strijd niet alleen om de strijd te winnen, maar om werkelijk de grond van de vijand te nemen, de overwinning te handhaven en een bolwerk van God op die plaats te vestigen.

Ik geloof dat dit profetische seizoen van de 40 jaar viering van de onafhankelijkheid van Jeruzalem niet alleen een teken voor de Kerk is, maar een drempel is waarover we heengaan die letterlijk het gezicht van de Kerk voor altijd zal veranderen.

HET OVERSTEKEN VAN DE RIVIER VAN DE GEEST IN EEN NIEUW PARADIGMA
“de geest van de strijder komt eraan……wij zijn de generatie die moedig als leeuwen zullen worden en deze wereld voor God zullen innemen!”

In de woestijn leefde en handelde Israël op een bepaalde manier. Het was een levensstijl van zwerven waar God hen voor “een tijdseizoen” in had geplaatst en ze waren gewend geraakt aan die manier van leven. Israël bevond zich in een tijd waar ze op weg waren om te worden hersteld en gevestigd, maar ze waren er nog niet. Ze ontwikkelden een “slachtoffermentaliteit” en klaagden voortdurend over hun situatie. Ze waren gezakt in een onderhoudsmentaliteit, waarin ze probeerden om in leven te blijven in plaats van een “overwinningsmentaliteit” van heersen en regeren tentoon te spreiden.

Ze leken te geloven dat wanneer ze het beloofde land zouden binnengaan, al het vechten zou afnemen en dat alle zorgen zouden verdwijnen. Het probleem was dat Israel geen enkel idee had wie ze was. Ze hadden geen idee dat zij het wapen waren in Gods hand die de Heerschappij van God op aarde zou vestigen. Ik geloof dat de hedendaagse Kerk zich in veel gebieden op dezelfde plaats bevindt. Veel gelovigen van vandaag leven met een slachtoffer- en onderhoudsmentaliteit. Ze worden opnieuw geboren en spenderen de rest van hun leven met alleen maar proberen om goed te zijn en goed te doen, en ze kijken uit naar de dag dat ze de geestelijke rivier de Jordaan mogen oversteken en nog lang en gelukkig zullen leven in de hemel.



De hele mentaliteit van de Kerk staat op het punt om drastisch te worden veranderd. Wanneer we deze drempel van Gods tijdklok overgaan, begint de Kerk zich te realiseren dat we niet alleen maar hier op aarde zijn gezet om te worden gered en dan onze tijd uitzitten om in leven te blijven, om op een dag over te gaan in de heerlijkheid. De Geest en zalving van de OVERWINNAAR, Jezus Christus, komt in het Lichaam van Christus en de Kerk zal zich gaan realiseren dat de hemel niet is voor wanneer we sterven, maar dat het voor dit leven is, op dit ogenblik, op deze aarde. En we zullen dat niet alleen realiseren, maar ook dat het de verantwoordelijkheid van de Kerk is om de poort te zijn waar de hemel de aarde raakt. We moeten de instrumenten zijn die niet alleen de hemel naar de aarde brengen maar ook vestigen en het Koninkrijk van de hemel uitbreiden op de aarde.

De geest van de strijder komt op de Kerk. Velen geloven dat wanneer je je beloofde land binnentrekt alle strijd zal afnemen. Dit is niet waar! Het is wanneer we binnentrekken in het beloofde land van Gods heerlijkheid dat strijd naar een heel ander level gaat. De strijd in het beloofde land is CONSTANT. En wij zijn de generatie die daarmee om kunnen gaan! Wij zijn de generatie die moedig zullen worden als leeuwen en deze wereld zullen innemen voor God! Echter, het zal een dramatische verandering (shift) van onze wijnzak van leven en bediening vereisen.

DE BOTSING VAN WIJNZAKKEN
Ik geloof dat de talloze wijnzakken van bedieningsmodellen en structuren al beginnen te botsen als nooit tevoren. De waarheid is dat wanneer de Kerk voortgaat op de weg die zij gaat, de Kerk “nooit” haar bestemming in God zal vervullen. Ik houd van voorgangers en ik respecteer hen in hun gave, maar ze kunnen niet verwachten om de hoed van de hele vijfvoudige bediening te dragen. Ik ga een heel moedige verklaring maken, maar ik denk dat velen van jullie het met me eens zijn: “Kerken die door voorgangers (herders) worden gerund zullen nooit het hoge en verheven mandaat van de Kerk vervullen.”

Weet je, de vijfvoudige bediening zijn gaven die direct afkomstig zijn van Jezus Christus voor de Kerk. Toen Jezus op de aarde wandelde, was Hij ze allemaal in één. Hij was de Apostel, de Profeet, de Evangelist, de Herder en de Leraar. Na te zijn opgestaan uit de dood, nam Jezus de mantel die op Zijn leven lag en verdeelde deze in vijf stukken en gaf die aan bepaalde mensen in het Lichaam van Christus. Geen enkel mens kan al deze bedieningsgaven vervullen. De vijfvoudige bediening, is volgens Efezen 4: 11, geroepen om de heiligen toe te rusten voor het werk van de bediening. De vijfvoudige bediening is geroepen om te ondersteunen, op te wekken en de heiligen vrij te zetten om het werk te doen van het vestigen en uitbreiden van het Koninkrijk van God op deze aarde als het Lichaam van Jezus.

Van één bedieningsgave kan nooit worden verwacht dat deze dit allemaal doet. De Kerk is gewend geraakt aan dat ze wordt gerund door herders (voorgangers), en de botsing van de wijnzakken komt wanneer God de hele vijfvoudige bediening vrijgeeft om te gaan functioneren als een team om een leger van strijders op te richten om het Koninkrijk uit te breiden. Verwacht dat deze waarheid en transitie veel chaos en verdeeldheid zal veroorzaken in de Kerk, maar herinner je dat God altijd Zijn heerschappij vestigt om orde te brengen temidden van chaos.

REGIONALE VERBLIJFPLAATSEN WORDEN GEVESTIGD
“God creëert plaatsen (bases) om een aanhoudende atmosfeer van de heerlijkheid van God te beheren”

Ik geloof dat een van de belangrijkste richtpunten en strategieën van God in dit seizoen is om krachtige apostolische plaatsen (bases) in iedere regio van de wereld te vestigen. Ik geloof dat de enige manier om het Koninkrijk van God te vestigen en uit te breiden is om het profetische te zien worden “geplant op de aarde” in regionale plaatsen waar de heiligen niet “alleen” getraind worden om de dingen te doen, maar daadwerkelijk de dingen “doen”.

Wanneer ik spreek over apostolische regionale plaatsen, heb ik het niet over conferentiecentra. Ik heb nieuws voor je, conferenties alleen zullen “nooit” het Koninkrijk van God bouwen. Conferenties zijn goede gereedschappen om een regio te verzamelen, maar ze zullen nooit diep genoeg gaan om een leger op te richten en te trainen.

Ik geloof dat God de scheidingslijnen aan het vervagen is tussen de para-kerk en de plaatselijke kerk. Het Griekse woord voor Kerk betekent eenvoudigweg “diegenen die eruit zijn geroepen.” Ik houd van de “plaatselijke gemeente” en geloof dat de Kerk Gods Lichaam op de aarde en Gods vertegenwoordiger is om het Koninkrijk van God uit te breiden. Echter, ik geloof dat de plaatselijke gemeente het mandaat van Efezen 4: 11 moet herstellen om de heiligen toe te rusten voor het werk van de bediening. Qua functionaliteit zullen deze plaatsen voor velen als een thuis-kerk dienen, maar ze zullen worden gebouwd op het fundament van een Efezen 4: 11 om een toerustingplaats te zijn.

God richt deze plaatsen op om een aanhoudende atmosfeer van de heerlijkheid van God te beheren. Deze plaatsen zullen dienen als een plaats waar het profetische kan worden “geplant in de aarde”. In Johannes 1: 14 werd het “Woord”, of het profetische, vlees, of werd het in de aarde geplant - en heeft het onder ons gewoond en hebben wij zijn heerlijkheid aanschouwd. Jezus was een levende, ademende, verblijfplaats van God. Overal waar Hij kwam, kwam het Koninkrijk van de hemel met Hem mee. Deze plaatsen zullen dienen als “kleine Rome’s” of kleine “hoven van Eden” waar het profetische in de aarde is geplant en door de heiligen wordt verteerd en daarna wordt geopenbaard door hun dagelijkse levens met genade en kracht!

Het is werkelijk tijd voor de heiligen van God om op te staan, in volwassenheid te groeien en hele regio’s in te nemen voor de heerlijkheid van God!

Geen opmerkingen: