Gebedslijst
Profetieƫn over Nederland
*Let op: ik heb besloten om niet langer iets met inzendingen te doen, omdat de site al heel lang niet meer actief geupdate wordt. Mails zijn nog altijd welkom, maar ik zal niks meer op deze site posten.

donderdag 18 september 2008

Generatie Y Deel III

Deel III: Kernpunten voor gebed
Door: webmaster, gebedstrijd.blogspot.com

Je kunt deze gebedspunten bijvoorbeeld gebruiken in je gebed voor de jongeren en jong-volwassenen in je eigen kerk of op je werk of school.

- Jongeren en jongvolwassen Y-ers hebben op jonge leeftijd meer ervaringen opgedaan dan mensen uit voorgaande generaties, op dezelfde leeftijd. Maar ondanks dat zijn ze even 'ervaren' in het leven. Dat maakt hun wellicht naiver. Bid dat God de ervaringen in hun leven wil omzetten in levenswijsheid.
- Jongeren en jongvolwassen Y-ers hebben misschien wel een zelfverzekerde uitstraling, maar die zelfverzekerdheid is vaak heel breekbaar. Bid dat God de Y-ers hun zwakheid laat zien, zodat Zijn grootheid in hen kan werken.
- Jongeren en jongvolwassen Y-ers zijn vaak erg gedreven en energiek. Bid dat God ze zo zal leiden, dat die energie en gedrevenheid voor Zijn wil gebruikt zal worden.
- Jongeren en jongvolwassen Y-ers zijn vaak creatief, scherp en technologisch aangelegd. Bid dat God ze zo zal leiden, dat ze ook dat tot Zijn eer zullen gebruiken.
- Jongeren en jongvolwassen Y-ers leggen grote nadruk op relaties. Bid dat ze waardevolle relaties in hun leven mogen opbouwen, relaties die 'in God' zijn, en dat echt menselijk contact binnen die generatie niet vervangen zal worden door communicatietechnologie, wat het contact in feite indirect en afstandelijk maakt.
- Bid dat ze hun normen en waarden op God en de bijbel mogen baseren (vooral op seksueel gebied).
- Bid voor gebroken gezinssituaties.

Geen opmerkingen: